

اگر کسبوکاری میخواهد موفق عمل کند و مشتریان زیادی داشته باشد، باید سراغ برندسازی یا برند مارکتینگ برود. در غیر این صورت بسیاری از مخاطبان با حضور این برند در بازار، نحوه فعالیت، محصولات و خدماتش آشنا نخواهند شد و هر چقدر هم کسبوکار با کیفیتی باشد، در نهایت دچار مشکل جدی میشود. امروز میخواهیم بیشتر درباره برند مارکتینگ، نحوه استفاده از آن در فضای آنلاین و تدوین استراتژی بازاریابی برند صحبت کنیم.
استراتژی بازاریابی برند (BRAND MARKETING) چگونه تعیین میشود؟
برای اینکه بخواهیم در برنامههای خود به ویژه در حوزه تبلیغات موفق شویم، باید استراتژی مدون و دقیقی داشته باشیم. این موضوع در مورد برند مارکتینگ نیز صدق میکند، ضمن اینکه در بخشهای مختلف نیز میتوان استراتژیهای جداگانهای داشت. استراتژی Brand Marketing شامل مراحل زیر میشود که به بررسی آنها میپردازیم:
- بررسی موقعیت فعلی: ابتدا باید بررسی کنیم کسب و کار ما در چه موقعیتی قرار دارد، تازهکار هستیم و باید بر روی برندسازی و بازاریابی برند قدرتمند کار کنیم، سابقه فعالیت داریم و میخواهیم سراغ تثبیت جایگاه فعلی برویم یا خدشهای وارد شده و قصد داریم دوباره اعتبارمان را برگردانیم. ضمن اینکه در این مرحله باید مزایای رقابتی خودمان و رقبا، ماتریس SWOT و PESTLE را مشخص کنیم.
- پرسونای مخاطب: مشخص کردن مخاطب هدف یکی از مهمترین مراحل تدوین استراتژی بازاریابی برند است؛ چراکه باید دقیقا بدانیم قرار است با چه افرادی صحبت کنیم و کدام مخاطبان هدف برای برند ما مناسب هستند. هر چه بتوانیم پرسونای دقیقتری مشخص کنیم، شانس ما برای برندسازی قویتر و در نهایت افزایش فروش بیشتر خواهد شد.
- چه پیامی برای مخاطبان داریم: پیامی که قرار است در راستای برقراری ارتباط و ایجاد تصویری مثبت و موثر از برند خود منتقل کنید مشخص کرده و تلاش کنید آن را به بهترین شکل ممکن به مخاطبان خود برسانید. در صورت امکان از هویت بصری و سازمانی خود استفاده کنید و در موارد دیگر بهرهگیری از شعار و کلمات مرتبط با کسب و کارتان را فراموش نکنید.
- برنامهریزی را فراموش نکنید: مرحله آخر این است که یک برنامهریزی قوی و مدون برای بازاریابی برند خود داشته باشید و تلاش کنید به کمک ابزارهای مختلف بهترین تصویر را از برندتان در ذهن مخاطبان بسازید یا جایگاه فعلی را ارتقا بخشید.
چگونه کمپین برند مارکتینگ ایجاد کنیم؟
از آنجایی که قرار است روی Brand Marketing یا بازاریابی برند خود کار کنید، در نتیجه باید در هر بازه زمانی کمپینی با این هدف طراحی شود تا بتوانید به بهترین شکل ممکن و با استفاده از ابزارهای مختلف پیامتان را به مخاطبان برسانید. بنابران حواستان باشد به درستی از هویت بصری شامل لوگو، رنگ سازمانی و…، شعار یا تگ لاین، پیامهای ویژه، ارزش آفرینی، کلمات و واژگان مرتبط، اطلاعرسانی دقیق، برقراری ارتباط موثر، صفحه فرود، پلنهای تبلیغاتی و… استفاده کنید.
جمع بندی
هر کسب و کاری باید در مرحله اول برای برند خودش بازاریابی کند تا بتوانید تصویری قوی از نام خود بسازد. پیشتر برند مارکتینگ بیشتر در فضای سنتی و آفلاین و از طریق رسانههای جمعی انجام میشد تا پیام شما به حجم انبوهی از مخاطبان برسد. اما این روزها که فضای آنلاین فراگیرتر شده و بسیاری از مخاطبان در این فضا حاضر هستند، Brand Marketing یا بازاریابی برند نیز دستخوش تغییراتی شده و مسیر جدیدی را طی میکند. برای اینکه بتوانید برندسازی قوی داشته باشید، باید استراتژی خوب و دقیقی تدوین کنید.