

برندسازی املاک و مستغلات
املاک و مستغلات (مسکن، ملک و ساختمان و…) از مهمترین و ضروریترین نیازهای زندگی هر فردی است و هر کس به نوعی و به هر شکلی در طول زندگی خود با این مسئله درگیر بوده است. بر مبنای برخی آمار ارایه شده بیش از سه درصد از فکر، گفتار و ذهن هر فردی در طول زندگیاش متوجه مسکن و املاک و مستغلات میباشد. علاوه بر این حدود ۵۲ درصد از صنایع کشور ما را، صنایع مربوط به صنعت ساختمان تشکیل میدهند و حدود ۷۰% دارایی خانواده را مسکن و املاک و مستغلات آنها. هر انسانی پس از تامین نیازهای اولیه خود مانند خوراک و پوشاک، به فکر تامین یک سقف، مسکن و ملک مناسب برای زندگی است. علاوه بر این، صنعت ساختمان سازی و بازار خرید و فروش مسکن و املاک و مستغلات یکی از مسایل محوری بوده و نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور و سبد هر خانوار دارد.
این صنعت که اکنون در کشور ما ۳۴% از مشاغل را به خود اختصاص داده است، نیاز به توجه ویژه و مخصوص دارد. بنابراین ضروری است تا از طریق آموزش، تحقیق و اجرای شیوههای عملی بازاریابی و استراتژیهای لازم، زمینههای خرید و فروش علمی و بازاریابی تخصصی و برندسازی در این حوزه فراهم آید. با گروه مشاوران برندینگ فراسو (کافه MBA) همراه باشید تا به بررسی برخی موضوعات مرتبط با حوزه برندسازی املاک و مستغلات بپردازیم.
دلایل تاخیر برندسازی در بازار املاک و مستغلات
چرا برندینگ تا همین اواخر نقش مهمی در بازار و صنعت املاک و مسکن بازی نمیکرد؟
۱- اولین زمینهای که میتوان بیان نمود نو بودن بحث برند در شرکتهای خدمات محور است. جدا از شرکتهایی که خدمات هتل و توریسم ارایه میدهند و البته برخی دیگر از معدود استثنائات، تلاشهایی که پیرامون برندسازی انجام شده اند بسیار کم بوده است. این مطلب را به نوع دیگری میتوان بیان نمود. در واقع در شرکتهای خدماتی فرآیند برندسازی، فرآیندی طولانی است.
برندسازی در شرکت های ساختمانی، شرکتهای خدماتی و … به این دلیل تقریباً با تأخیر مواجه شد که این نوع خدمت به وسیله اکثر مشتریان به خوبی قابل لمس نبوده است تا بتوان آنرا متمایز ساخت.
۲- دلیل دومی که بازار مسکن و املاک و مستغلات را در بحث برندسازی با تأخیر مواجه کرده است، طبیعت پراکنده این صنعت میباشد. در حقیقت بسیاری از سرمایه گذاران در بازار مسکن در حد و اندازه ایجاد شرکتهای بزرگ و یکپارچه نبوده و در حال حاضر نیز نیستند. مالکیت املاک تا حد بسیار زیادی در دست افراد میباشد.
۳- نهایتاً ارزیابی برند به دلیل دیگری نیز مورد تأخیر قرار گرفت و آن کهن بودن سنتها و متدهای کار در بازار قدیمی مسکن بود. در واقع فعالان در این بازار روشهای قدیمی را به راحتی نمیتوانند جایگزین نمایند. به علاوه در طول سالیان گذشته این بازار با افت و خیزهای زیادی همراه بوده است.
با اینکه روند برندسازی با حرکت آهسته همراه بوده است، برند در بازار مسکن، به طور کلی املاک و مستغلات اخیراً به بحث مهمی تبدیل شده است.
دونالد ترامپ که یکی از معروفترین فعالان بازار مسکن و املاک در جهان است این گونه توسط رایننشال تایمز تعریف میشود که، وی میتواند دهها میلیون دلار پول فقط با قرار دادن نام خود بر روی ساختمان ها بدست آورد.
همانگونه که خود دونالد ترامپ می گوید: من فقط نام خود را بر روی اماکنی که میخواهند به جای بزرگی تبدیل شوند قرار میدهم. نام ارزشی بزرگ به وجود میآورد، زیرا ضامن کیفیت و عظمت است.
دلایل مطرح شدن برندینگ در بازار املاک و مستغلات
چندین دلیل برای چرایی مطرح شدن برند و برندینگ در بازار املاک و مستغلات وجود دارد.
مدلهای و نمونههای برندسازی موفقی که ساخته شدند و در بازار املاک و مستغلات مورد توجه فعالان قرار گرفتند زمینهای را ایجاد نمود تا در این بخش توجه بیشتری به مقوله برندسازی انجام شود.
دلیل دومی که برندها دارای اهمیت روزافزون گردیدند، اثر بازگشت سرمایههاست.
این فرصتهای سرمایهگذاری باعث میشود که کمبود سرمایه در بازار املاک از بین برود و رقابت بر سر پیشنهاد قیمتها پدید آید. در این وضعیت یکی از راههای به وجود آمدن ارزش برای شرکتها و افراد استفاده از استراتژیهای برندسازی است. ارزشی که پس از خرید املاک با نام شرکت و یا فرد یا افراد، پدید میآید و ارزشی که در تأمین اعتبار و امکان تسهیل توافقات به وسیله برند وجود دارد.
دلیل سومی که حضور هر چه بیشتر برند در بازار املاک و مستغلات را توجیه میکند گسترش بازار و ارتباط شرکتهای بزرگ در بازار با یکدیگر است. بسیاری از شرکت ها توانستند در منطقه جغرافیایی خود حضور موثر و فعال پیدا کنند و این حضور مقدمه حضور هر چه بیشتر برندها را ایجاد کرده است.
انواع برندسازی در بازار املاک و مستغلات
در یک سری از تحقیقات به عمل آمده در بازار املاک و مستغلات سه نوع برندسازی معرفی گردیده است: بازارسازی، محصول و خدمت. و در برخی دیگر به نوع دیگر از طبقهبندی برند در بازار املاک و مستغلات اشاره میشود که شامل برندسازی پروژه، برندسازی سازنده ملک و برندسازی شرکت میباشد.
با توجه به اهمیت املاک و مستغلات در کشور ما که با موج عظیمی از جمعیت جوان مواجه است، آشکار است که پرداختن به برندینگ در صنعت ساختمان و مسکن تا چه حد میتواند برای سازندگان، سرمایهگذاران، مصرفکنندگان، جامعه و آیندگان مفید واقع گردد.
بازاری که به قوت میتوان گفت بزرگترین مجموعه سرمایه در جهان را به خود اختصاص داده است و البته اساسیترین نیاز خانوادهها را نیز تشکیل میدهد. در واقع بخش اعظم ثروت افراد در بخش املاک و مستغلات سرمایهگذاری شده است.
این فرصتهای سرمایهگذاری باعث شد که کمبود سرمایه در بازار املاک از بین برود و رقابت بر سر پیشنهاد قیمتها پدید آید. در این وضعیت یکی از راههای به وجود آمدن ارزش برای شرکت ها استفاده از استراتژیهای برندسازی است، ارزشی که پس از خرید املاک و مستغلات با نام شرکت، پدید میآید و از آنجایی که هنوز در صنعت ساختمان ایران نامهای زیادی به ذهن مشتری وارد نشده است بازاری بکر پیش روی تمام کسانی خواهد بود که در زمینه املاک و مستغلات با برنامهریزی و استراتژی مناسب سرمایهگذاری نمایند.
گروه مشاوران برندینگ فراسو با بهرهگیری از استراتژیهای موثر و تیم متخصص خود در حوزه برندینگ املاک و مستغلات در این مسیر طولانی همراه شما کارفرمایان خواهد بود.
دپارتمان تحقیق و توسعه (R&D)
گروه مشاوران برندینگ فراسو (کافه MBA)