

سرمایهگذاری در صنعت ساختمان
ساخت ساختمان و فروش آن پر از ظرافت و ریزهکاری است. اگر به اطرافیان خود نگاهی بیاندازید افراد زیادی هستند که مشغول به کار ساخت و ساز هستند و درآمد نسبتا خوبی را از این راه کسب میکنند. چرا این نوع سرمایه گذاری می تواند به مقدار زیادی کسب درآمد کند ؟یکی از دلایلی که این موضوع را انقدر مهم کرده، اهمیت مسکن برای انسان است .مسکن برای عموم افراد ضروری است و یک سرپناه و حس حفاظت به انسان می دهد . برای همین ساختمان و مسکن خواهان زیادی دارد . باتوجه به این مورد تقاضا برای ساخت مسکن بیشتر خواهد شد . بنابراین رقابت نیز هم میان فروشندگان مسکن و هم برای خریداران افزایش میابد به این صورت که خریدار مبلغ کمتری را برای خرید مسکن پرداخت و همچنین فروشنده سود بیشتری را دریافت کند .باتوجه به شرایط اقتصادی اکنون و افزایش روز به روز تورم افراد مایل به سرمایه گذاری در ساختمان سازی و ساخت و ساز هستند . توجه به افزایش قیمت و اینکه امکان دارد در آینده ارزش ملک و یا مسکن خریداری شده به دوبرابر اررزش کنونی برسد افراد راغب به خرید مسکن و ساخت و ساز می شوند.اما عدم ثبات بازار و نوسان قیمتها هر چند وقت گردی از رکود را روی صنعت ساختمان میباشد. همین مسئله نیاز به مشاوران آگاه با تجربه متخصص و دلسوز در همه مراحل را اجتناب ناپذیر میکند.
از این رو باید گفت صنعت ساختمان همانند یک دریای متلاطم است که وارد شدن به آن با چشم بسته و بدون راهنما و ناخدا غرق شدن و نابودی را در پی دارد. با گروه مشاوران برندینگ فراسو (کافه MBA) همراه شوید تا راه عبور از این دریای پر جوش و خروش را بیاموزید.
سرمایه مورد نیاز برای ورود به صنعت ساختمان
اولین مسئله ای که هر کس در بدو ورود به صنعت ساختمان باید با خود حل کند، حجم سرمایهگذاری است. ساخت آپارتمان و کلاً ساختمان سازی همیشه همراه با اتفاقات پیش بینی نشده ای است که باید برای آن آماده بود. بهترین راه برای آمادگی این است که همه تخم مرغها را در سبد ساختمان سازی نچینید. سرمایه گذاران موفق در صنعت ساختمان آنهایی هستند که همیشه بخشی از پول نقد خود را جداگانه نگه میدارند تا در صورتی که بازار دچار مشکل شد صدمه جدی با آنها نرسد. پس اگر آنقدر سرمایه دارید که همه آن برای شروع کار کافی است اقدام به ساخت و ساز نکنید. با هر پولی میشود وارد صنعت ساختمان شد.
موفقیت در ساخت آپارتمان، فروش و نهایتاً کسب سود مناسب، نیاز به انتخاب بهترین گزینهها در زمان مناسب دارد. برای اینکه بهترین تصمیمها را در بهترین زمانها بگیرید علاوه بر تجربه فعالیت اقتصادی، نیازمند بهره مندی از مشاورههای تخصصی در خرید و فروش ملک و همین طور مهندسی عمران و معماری خواهید بود. ورود با اطلاعات ناقص و ناکافی شکست را در پی دارد پس مراقب سرمایه خود باشید.
پروژه ساختمانی شامل چه هزینههایی میشود
۱- هزینه خرید زمین از لحاظ موقعیت مکانی و متراژ:
کاملا مشخص است که قیمت زمین در بالای شهر بسیار بیشتر از منطقه های پایین شهر بوده و متراژ زمین نیز در میزان قیمت زمین تاثیرگذار است. هنگام خرید زمین برای ساخت، به نزدیکی زمین به مدارس، ایستگاه تاکسی و مترو و امکانات شهری توجه داشته باشید.
۲- هزینه جواز ساخت:
هزینه اخذ پروانه ساختمانی هر ساله به میزان ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش قیمت خواهد داشت. با توجه به اینکه مبنای محاسبه و اخذ عوارض ساختمانی از سال ۹۹ در مناطق مختلف شهر تهران به صورت اساسی تغییر می کند، شاهد تغییر قیمت در هزینه ساخت ساختمان نیز خواهیم بود. به طور کلی قرار است رابطه مالی مالکان ساختمانها با شهرداری و روال دریافت عوارض از انواع ساخت وساز، تغییر ویژه ای پیدا کند.
۳- هزینه خرید مصالح موردنیاز در ساخت وساز:
قیمت مصالح ساختمانی، بخش مهمی از برآورد قیمت ساخت هر متر مربع ساختمان در سال ۹۹می باشد. هزینه خرید مصالح با توجه به کیفیت و نوع و قیمت روز مصالح ساختمانی خریداری شده متفاوت می باشد. کیفیت مصالح در سه درجه اول تا سوم قرار دارند و مسلما ساخت ساختمان در قسمتهای بالای شهر، باید از کیفیت بالاتری برخوردار باشند وهزینههای خرید مصالح نیز به دلیل استفاده از مصالح لوکس و درجه اول، بیشتر خواهد شد.
۴- نوع اسکلت سازه بتنی یا فلزی:
قیمت ساخت هر متر مربع ساختمان با اسکلت بتنی، هر مترمربع سقف و ستون بتنی بین ۸۰۰ تا ۱ میلیون تومان برآورد می شود و قیمت ساخت هر متر مربع ساختمان با اسکلت فلزی نیز، هر مترمربع سقف و ستون فلزی از ۱ میلیون تا ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان برآورد می شود.
۵- قیمت روز آهن آلات:
یک بخش زیادی از هزینه های پروژه های ساختمانی مربوط به تامین آهن آلات دارد. چرا که قیمت آهن به نسبت دیگر موارد موردنیاز در ساخت، از قیمت های بالاتر و پرنوسان تری برخوردار می باشد. آهنی که در هر متر مربع مصرف می شود به عوامل زیادی بستگی دارد. مثلا باید میانگین قیمت میلگرد و سایر آهن آلات مصرفی را حساب کنید. نکته دیگر دستمزد کار پروژه مورد نظر است. یعنی برای محاسبه قیمت آهن آلات در ابتدا میانگین قیمت میلگرد و آهن آلات دیگر که در هر متر مربع در ساختمان مصرف می شوند را به دست آورده و سپس با دستمزد کار جمع کنید.
۶- تعداد واحد و تعداد طبقات ساختمان:
هر چه تعداد طبقات ساختمان بیشتر باشد هزینه طراحی و ساخت بالاتری را شامل خواهد شد.
۷- هزینه بیمه و مالیات:
قبل از شروع ساخت وساز، نسبت به بیمه ساختمان اقدام کنید. هزینه های بیمه تامین اجتماعی هر ساله به میزان ۱۵ درصد افزایش قیمت خواهد داشت.
۸- دستمزد مهندسان ناظر و پیمانکاران و کارگران:
هزینه های دستمزد مهندسان ناظر و کارگران ساختمان از موارد مهم در برآورد قیمت ساخت هر متر مربع ساختمان است. به طور میانگین هزینه دستمزد کارگران، بین ۳۰ تا ۳۵ درصد از مبلغ نهایی هر مترمربع ساختمان را شامل می شود و به همین دلیل در برآورد هزینه ساخت ساختمان، تاثیر قابل توجهی خواهد داشت.
۹-هزینه سفت کاری:
شامل خاک برداری، فونداسیون، اسکلت، دیوارچینی و کارهای فلزی در دیوار چینی مانند نعل درگاه پنجره ها و فریم فلزی چهارچوب درها است. اگر اسکلت ساختمان فلزی باشد، هزینههای سفت کاری تا ۱۰ درصد افزایش پیدا می کند.
۱۰- هزینه نازک کاری ساختمان:
کلیه فعالیتهای معماری بعد از دیوارچینی مد نظر می باشد. نازک کاری دو سوم هزینههای ساخت وساز را به خود اختصاص میدهد. علاوه بر کیفیت مصالح انتخابی و نوع آنها که عامل تعیین کننده در هزینه ساخت وساز است، نازک کاری نیز با توجه به نوع مصالح به کار رفته در ساختمان، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. در صورتی که مصالح سنگی برای نما، کاشیها، مصالح مورد نیاز برای معماری داخلی، کابینت و غیره با کیفیت کمتری اجرا شود، هزینههای نهایی هم کمتر خواهد شد.
قبل از ورود به صنعت ساختمان داشتن اطلاعات کافی و تحلیل درست از بازار ضروری است. همینطور داشتن مشاوران آگاه و دلسوز با دانش فنی و اقتصادی بالا بیشتر از هر مطالعه ای به شما در این امر کمک میکند. به هر حال اگر قصد سرمایه گذاری در صنعت ساختمان در سال آتی دارید، بر استراتژیهای بلند مدت تکیه کنید و انتظار سوددهی سریع از سرمایه گذاری خود نداشته باشید.
دپارتمان تحقیق و توسعه (R&D)
شرکت کارگزاری املاک فراسو